Posted by: rickardlundgren | July 6, 2017

Positivt återbesök!

Hej!

Tiden sedan senaste hälsningen från oss har för Karin varit både upp och ner. Karin har tagit blodprov varje vecka för noggran uppföljning av blodcancerns utveckling. Hon får även jobbiga biverkningar av bromsmedicinen. Bla Svullet ansikte, vätska i kroppen, illamående och främst en stor trötthet. Vätskedrivande medecin som hon tar mot svullnaden gör henne ibland yr och även lite sämre njurvärden. Men hon har även fått gå tillbaka till sitt arbete i 25% och det är en positiv upplevelse. På Hannas studentfest tillsammans med hennes barndomsvän David så gästades hemmet av nästan 130 personer och även om Karin var helt slut efteråt så var det ändå en stor glädjedag för vår familj!


Idag har vi varit på återbesök på hematologen i Eskilstuna för att få reda på av Karins läkare om vilken prognos benmärgsprovet den 12 juni kan ge oss? Och i flera olika avseenden var det positiva besked! Det är nästan inga spår av leukemi i provet vilket läkarna kallar “optimal respons”. Karins kropp svarar behandlingsmässigt jättebra på cytostatika behandlingen som hon går på(Imatinib). Detta gör att hon inte längre är inom den lilla riskgruppen som inte överlever KML de första 5 åren – och det är vi så glada för!

Vidare så kunde läkaren meddela att om kommande två årens benmärgsprov visar lika goda resultat och kanske rentav bättre, så kommer Karin sannolikt tillhöra den gruppen av leukemi patienter som man numera efter 5 års behandling ger ett kort uppehåll i medicinering. Det har visat sig att 40% av dessa patienter får då inte någon ökning av cancerceller i blodet, utan blir friskförklarade!

40% är faktiskt riktigt många!!!!

Detta var en fin morot att sträcka sig efter i tro, hopp och bön.

Vi önskar er en fin sommar vidare!


Responses

 1. Tack Jesus för detta positiva mitt i all kamp!
  Karin o familj finns med i min bön.
  Önskar er en välsignad sommar o Guds beskydd!
  Hälsningar Ann Albrektsson Mjölby

 2. Åh så underbart att höra!
  Även om du inte har gjort några statusuppdateringar, så finns ni alla, hela familjen, i våra tankar.

 3. Vilka underbara nyheter 💕 Guds frid o njut av sommaren! Kram från Ola o Helena, Töllsjö

 4. Tack. Tack Jesus. Jag vill bara tacka jag vill bara TACK DIG! !!

 5. Fantastiskt fin bild på familjen!!! Underbart att höra att behandlingen funkar. Guds lov och pris till det och tacksamhet över dessa nya behandlingar och de som forskar och helar tiden hittar nya behandlingsmetoder. Hälsa Karin från mig.

 6. Skönt att höra! Fin bild på er familj! Fortsatt trevlig sommar! Kram/ fam Gabrielsson ________________________________

 7. ❤️

 8. Tack gode GUD. Så skönt att höra. Fortsätter be om hälsa , glädje och ny kraft för var dag. Önskar hela goa familjen en underbar sommar. Blev glatt överaskad när du Rickard helt plötsligt stod på scenen i tältet på Hönö. Kram från oss.
  Inger

 9. Underbart med positiva besked. Jag fortsätter att be för Karin… och jag fortsätter självklart att be för er alla!
  Stor kram /Linn Halderot

 10. Underbart🎉🎶😍🎂

 11. Så roligt med den stora studentfesten! Karin är verkligen en kämpe! Och nog har Gud välsignat medicinen även om den ger otäcka biverkningar. Har tänkt på er sista dagarna speciellt. Underbart med det pos. status för Karin. Herren hjälper. Åå vilket fint foto m er alla!

 12. Hej Rickard. Måste tala om att jag dödade min gamla xp innan vi flyttade förra året. Datorn var för gammal så den dög inte längre.  Nu när jag fyllde  86 år den 12 okt så fick jag en laptop av våran dotter o måg deras dotter,o måg så nu kan vi nå  varandra igen. Jag har nyss läst om Karin o hennes sjukdom. Vi har Er på min förbönslista. Hoppas  allt skall  sluta positivt.Kram från mig. roliogt att vi kan mötas igen  Lena

 13. Hej Rickard!  Jag måste få höra hur Ni mår hela familjen?  Har hört genom Barbro f d Wallin  hon hade hört ett vittnesbörd från Simon om Hanna att hon blivit helt förvandlad undderbart!!  Hoppas att det går bra för Karin också.Kram från Lena o Sture


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: